banner image

Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir?

Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir?

İçmiş olduğumuz çayın damak tadımıza hitap etmeyi başarabilmesi için çay demlemenin püf noktaları nelerdir bilinmesi gerekiyor. Gelişi güzel bir şekilde çay demlemek yerine bu kriterler göz önünde bulundurularak hazırlanan çay her zaman sofraların ve iş ortamlarının vazgeçilmezi olacaktır.

Çay Demlemenin Püf Noktaları


Çayın suyu kaynarken, demlenecek olan çay kesinlikle üst demliğe konulmamalıdır. Alttaki su kaynayana kadar çayı yukarıda bekletmek bir müddet sonra onun acımasına neden olacaktır. Bu nedenle en doğru olanı alttaki su kaynadıktan sonra çayı üst demliğe ilave etmektir. Ancak hemen ilave etmek yerine, üst demliğin kızgınlığını atmasını beklerseniz daha uygun olacaktır. Çayın suyu kaynayıp, demleme vakti geldiğinde çayı üst demliğe doldurun. Suyu ilave ederken hiç acele etmeden oldukça yavaş davranarak kaynar suyu çayın çevresinde gezindirin. Böylece vakit kaybetmeden çayın tümüyle ıslanmış olmasını sağlayacaksınız.

Çayı demlemek üzere üst demliğe suyu ilave ettikten sonra tekrar alt tarafın suyunu tamamlayın. Bu işlemi yaptıktan sonra alttaki su sıcaklık değerini kaybedeceği için tekrar kaynaması gerekecek. Ancak kaynama sürecini artırmak adına ocağın altını sonuna kadar açarsanız yanlış bir hamle yapmış olursunuz. Burada atılması gereken en uygun adım ateş seviyesini en düşük ayarda tutarak, suyun kaynamasını beklemek olacaktır. Böylece alttaki su kaynarken, çayın demlenme süreci de tamamlanmış olacaktır.

Çay Kaç Dakikada Demlenir?


Çayın kaç dakikada demlendiğine yönelik farklı yorumlar bulunmaktadır. Çay için en uygun demlenme süresi 20-25 dakika olarak bilinir. Ancak üzerine bir süre daha beklemenin herhangi bir sakıncası yoktur.
Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir? Çay Demlemenin Püf Noktaları Nelerdir? Reviewed by Admin on 02 Mayıs Rating: 5

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.